A l’estiu gaudiu dels néts

07.06.2019

ANNA GARCIA I NATÀLIA JIMÉNEZ · Stimulus Vitae

La relació entre avis i néts és molt especial, ja que existeixen els factors afectius que estenen amb els fills, amb l'al·licient de disposar de més temps lliure per gaudir al màxim d'ells.

És important que els nens no només s'ho passin bé, sinó que el temps passat amb els avis sigui productiu. Per això, us donarem idees per compartir estones amb ells durant aquestes vacances:

Lectura: als nens els encanta escoltar contes, d'aquesta manera augmentareu la seva afició per la lectura i la seva capacitat d'atenció.

Noves tecnologies: Aprofita per formar-te, pots aprendre coneixements d'informàtica en molts cursos gratuïts. Les possibilitats de coses a fer amb els néts van des dels jocs, treballs escolars o simplement mirar fotos amb ells i retocar-les. D'aquesta manera estareu molt més propers als vostres néts, als quals les noves tecnologies els han acompanyat tota la seva curta vida.

Comparteix i interessat per les seves aficions: Segurament practiqui algun esport o participi en algun altre tipus d'activitat. Mostra interès, agrairà que vagis a veure'l entrenar o participar en concert, balls o altres.

Fes que formi part del teu món: Demana-li que t'ajudi a cuinar algunes postres especials o porta'l un dia amb tu a la biblioteca, pescar, passejar...

Mostra el nen que hi ha dins teu: a què jugaves quan erets petit? Molts d'aquests jocs populars han caigut en l'oblit i els encanten, nomes cal recordar- los.

Als nens els hi agrada escoltar les històries dels seus pares. Les històries que els hi pugueu explicar sobre la vida dels seus pares quan eren petits faran que el nen s'identifiqui més amb ells, i enriquirà el concepte "familiar".

Gaudeix dels teus néts sense oblidar mai les normes i valors en que els seus pares han triat per educar-los encara que et semblin malament: les generacions són diferents i això implica diferents criteris d'educació.

Mai assumeixis la tasca "criadora" ni et carreguis amb obligacions que no et corresponen.

I recorda que com a avis jugueu un paper preponderant i irreemplaçable en el desenvolupament dels més petits. Qui té un avi@ té un tresor!