Nervis i exàmens finals

01.05.2018

ANNA GARCIA I NATÀLIA JIMÉNEZ · Stimulus Vitae

Ja s'acosta el final de curs i amb ell el període d'exàmens que ens donarà carta verda per passar un bon estiu o, com a novetat, aquest any els alumnes de tots els centres d'Educació Secundària Obligatòria i de 1er de batxillerat tornaran a realitzar exàmens al setembre d'aquelles assignatures que no hagin pogut superar durant l'any. 

Molts de vosaltres us enfronteu a una experiència que pot tenir, fins i tot, conseqüències per a la vostra salut física i mental. 

Tothom, amb més o menys intensitat, es posa nerviós davant d'un examen, però hi ha fórmules per controlar l'ansietat. Tot seguit n'expliquem algunes i et fem diverses propostes per obtindre bons resultats: 

Costums saludables 

Seguir pautes d'alimentació sana i descansar regularment és determinant en època d'exàmens, no garanteix l'aprovat, però sí que ajuda a tenir energia i a mantenir un bon estat d'ànim, dos elements vitals per a poder estudiar bé. 

Organització del temps 

Els miracles no existeixen. Si tens sis o set exàmens importants en tres setmanes, la teva única opció per a aprovar és avançar matèria i posar-te a estudiar amb prou antelació. Intenta no deixar-ho tot per al darrer dia. Si t'organitzes bé, te'n pots sortir. 

Espai adequat 

L'espai que triïs per passar hores i hores preparant els exàmens és molt important. Busca un lloc on et puguis concentrar, preferible amb llum natural i ben ventilat. Si a casa no disposes d'un espai adequat, a les biblioteques hi pots trobar l'ambient que necessites. 

Tècniques d'estudi 

Mira d'aconseguir els apunts que et falten abans de començar a estudiar. Tenir uns apunts nets i ben endreçats t'ajudarà a estalviar temps. Per a repassar-los fes ús de les tècniques que més t'agradin: utilitza colors i retoladors per subratllar, fes esquemes o mapes conceptuals, recita en veu alta, enregistra't els temes en el teu mòbil i escolta'ls abans d'anar a dormir... 

L'hora de la veritat 

Abans d'escriure les respostes llegeix detingudament totes les preguntes per entendre correctament l'examen i abans d'entregar-lo no t'oblidis de revisar les respostes i assegurar-te que has fet una bona presentació sense esborranys ni faltes d'ortografia. Més informació Stimulus Vita Gabinet Psicopedagògic. - Tel: 696463080-657753756